Opstaldning

Her på Vipperød Ridecenter går vi op i at hestene skal passes på en måde som efter vores overbevisning er sikker for både hestene og personalet. En vigtig ting er ro og regelmæssighed i pasningen af hestene. Mandag til fredag morgenfodre vi, lukker ud og trækker igen om eftermiddagen. Lørdag morgen fodre og lukker vi ud. Et weekendhold trækker ind lørdag, morgenfodre søndag - lukker ud og trækker ind.

Fodringen foregår på samme måde hver dag, så hestene finder ro og ikke stresser for meget op. Vi fodre tre gange om dagen i hele vinterhalvåret, og 2 gange om dagen i 3 mdr. om sommeren hvor hestene kan gå på døgnfold. Vi har en weekendordning og en ferieordning. Weekendordningen kan læses om nedenfor. I sommerhalvåret s 3 mdr. skal man selv tage hesten ind om aften, men om morgen alle ugens dage trækker vi ud igen.

Vi synes, at der skal være tid i hverdag til at have hest, derfor kan vi sørge for det hele med pasningen. Vi har forskellige specialordninger som kan benyttes, se under priser. Ridecenteret har åbent kl. 0800 og lukker sen aften ca. 2300, så der kan både rides morgen eller sen aften.

Her er plads til alle typer ryttere og alle typer heste og ponyer. Hver ny hest køres ind i den gruppe af heste som vi synes passer bedst. Vi har et udbud af forskellige folde; almindelige folde med ordentligt hestehegn, sygefolde, paddock, samt stillefolde. Vi behandler alle heste med den samme respekt.

  • Wrapposer laver man selv, til hestens måltider.
  • Foderposer laver man selv, til hestens måltider.
  • Vi har en weekendordning og en ferieordning. Weekendordningen kan læses om nedenfor. (I sommerhalvårets 3 mdr. skal man selv tage hesten ind om aften, men om morgen alle ugens dage trækker vi den ud igen.)
  • Vi har 2 arbejdsweekender i løbet af året.

Alle er velkommen og vil blive hørt! Folk her på stedet er gode til at hjælpe hinanden, vi har et godt hestemiljø, og et godt og trygt miljø hvor der er plads til alle.

Weekendordningen:

Alle pentionærer er fordelt på hold, hvor der er 3-4 pensionærer på hvert hold. Gitte sætter holdene. Ordningen strækker sig fra september til og med maj.

Weekendvagten består i at holdet mødes til indtagning lørdag eftermiddag, de skal morgenfodre og lukke ud søndag morgen, samt trækker ind søndag eftermiddag.

Indluknings tidspunktet afhænger af årstiden; efter kl. 14.30 om vinteren og når foråret begynder rykkes tidspunktet til kl 17 , lige før indgræsningen midt maj.

Der går 2-2,5 mdr. før end at det er ens tur igen. Det kommer an på antallet af pensionærer. Man kan bytte sin weekendvagt med en anden pensionær eller betale sig fra det til en fast aftalt pris imellem pensionærene til de som står som reserver på listen.

Der er en køre vejledning til når man har weekendordning. Se under dokument” Weekendordning” 

God fornøjelse.

 

Dokumenter til Ridecenterets pensionære:

Månedssedlen kan hentes her: Månedsseddel

(opd. 01.09.2023)

Månedssedlen og wrapskema skal afleveres samlet i den hvide postkasse i stalden senest d. 5. i måneden.